Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw eigen website. In deze blog gaan we dieper in op wat linkbuilding precies is, of het nog relevant is, of het slim is om backlinks te kopen en hoe je zoekwoord gerichte linkbuilding kunt inzetten. We bespreken ook het verschil tussen interne en externe links en of het uitbesteden van linkbuilding een goed idee is.

Wat is Linkbuilding nou precies?

Linkbuilding is een belangrijke SEO-strategie waarbij je probeert om links naar je website te krijgen vanuit andere websites. Wanneer andere websites linken naar jouw website, zien zoekmachines zoals Google dit als een signaal dat jouw website relevant en betrouwbaar is. Je kunt het ook zien als een soort stemmen voor je website, hoe meer stemmen hoe beter. Dit kan helpen om de ranking van jouw website in de zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren.

Is Linkbuilding (nog steeds) relevant?

Ja, linkbuilding is nog steeds een belangrijke factor voor zoekmachine optimalisatie. Het is nog steeds een van de belangrijkste factoren die Google gebruikt om de relevantie en betrouwbaarheid van een website te bepalen. Het is echter wel belangrijk om op een natuurlijke manier links te verkrijgen en te voorkomen dat je technieken gebruikt die door zoekmachines als manipulatief worden gezien. De Google crawler is tegenwoordig slim genoeg om dit te onderscheppen.

Is Backlinks kopen slim?

Nee, het kopen van backlinks is geen slimme strategie voor linkbuilding. Google heeft algoritmes ontwikkeld om de kwaliteit en relevantie van links te bepalen. Als Google ontdekt dat je backlinks hebt gekocht, kan dit leiden tot een lagere ranking van jouw website of zelfs tot een penalty. Een Penalty zorgt ervoor dat je weer helemaal onder aan de zoekresultaten komt te staan. In de ergste gevallen wordt je zelfs helemaal verwijderd uit de zoekmachine. De laatste genoemde punten wil je natuurlijk voorkomen. Daarom wordt het kopen van backlinks ten zeerste afgeraden.

Het verschil tussen interne en externe links

Interne links zijn links op jouw website die verwijzen naar andere pagina's op dezelfde website. Interne links helpen zoekmachines om de structuur van jouw website te begrijpen en kunnen helpen om de ranking van specifieke pagina's te verbeteren. Externe links zijn links van andere websites naar jouw website. Deze links kunnen helpen om de ranking van jouw website te verbeteren (linkbuilding).

Zoekwoord gericht linkbuilding, hoe doe je dat?

Zoekwoord gerichte linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links naar specifieke pagina's op jouw website met behulp van zoekwoorden die relevant zijn voor die pagina's. Het is belangrijk om een natuurlijke linkbuilding strategie te hanteren en te zorgen dat jouw website linkwaardige content heeft die andere websites graag willen linken. Je kunt ook actief zoeken naar websites die relevant zijn voor jouw niche en hen benaderen om te linken naar jouw website. Maar het makkelijkst is natuurlijk om een (online marketing) partij te zoeken die al een eigen netwerk aan backlinks heeft opgebouwd.

Linkbuilding uitbesteden bij Prima marketing

Het uitbesteden van linkbuilding kan een goede strategie zijn als je niet de tijd of de expertise hebt om het zelf te doen. Bij ons kun je terecht voor professionele linkbuilding diensten die gericht zijn op het verkrijgen van hoogwaardige en relevante links naar jouw website. Wij gebruiken alleen veilige en natuurlijke linkbuilding technieken om ervoor te zorgen dat jouw website niet wordt bestraft door zoekmachines. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul hieronder het contactformulier in of stuur ons een gerust een berichtje op Whatsapp!

Vorige
Vorige

Google Ads uitbesteden? Slim idee